svår konflikt i samhället

Könsfrågan har blivit en mycket känslig fråga ur affärssynpunkt. Om kontroversen eskalerar leder det till att både företagsledaren och verkställande direktören avgår. I denna situation har det blivit viktigare för företag att förstå hur allmänna konsumenter upplever könskonflikter. I synnerhet för ett företag som säljer varor eller tillhandahåller tjänster till en ospecificerad majoritet kan till och med en “specifik grupp” eller “minoritetsuppfattning” vara dödlig om den publiceras.

Maekyung Economy beställde ‘The Fall’, en blockkedjebaserad undersökningsapp, och bad om åsikter om ‘konsumentbeteende och uppfattningar om företagens aktuella frågor om könskonflikter’ i tre dagar från och med den 7 juni. Två dagar efter att undersökningen startade deltog mer än 30 000 personer i undersökningen, och hundratals kommentarer publicerades också och visade att könsfrågan är en ”het potatis”.

Konflikten mellan de rika och de fattiga (38%) rankades först i svarsfrekvensen, men rankningen av könskonflikter är också svår. 30% av de tillfrågade valde könskonflikt. Efter konflikten mellan de rika och de fattiga rankades den på andra plats med liten marginal. Det finns en skillnad på mer än 15 procentenheter från tredje generationens konflikt (15%) och fjärde platsen regional konflikt (13%).

Detta är en stor skillnad från rankningen vid tiden för ‘People’s Perception Survey’ som genomfördes av Seoul National University Graduate School of Public Administration och JoongAng söndag för sex år sedan. I 2015 års undersökning rankades de rika och fattiga först, följt av ideologi som andra, regionala och generationskonflikter. Andelen konflikter mellan män och kvinnor var lägst.

Kim Na-mi, professor vid Smith College i Sahmyook University, sade: ”I vårt samhälle har traditionella patriarkala värderingar bibehållits under lång tid. Sedan tiden gick och generationerna förändrades inträffade oundvikligen ett försök att hitta en balans i denna obalans. Det är inte en lätt resa eftersom det är en väg som inte har rest, men den uttrycks som en ”könskonflikt”. ”

Det som väcker mer uppmärksamhet är uppfattningen efter ålder och generation. De i tonåren och tjugoårsåldern valde könskonflikt som den allvarligaste 구글상위작업 konflikten (45,4%, 49,8%). Det visade en överväldigande skillnad från konflikterna i andra hand rika och fattiga (26,9%, 25,9%), tredje generationen (10,9%, 12,6%) och den fjärde regionen (9,1%, 7,2%). En betydande del av de i 30-talet valde också könskonflikt. Det fanns ingen signifikant skillnad mellan den först rankade konflikten mellan de rika och de fattiga (37,1%) och den andra rankade könskonflikten (35,4%). Å andra sidan rankade de i 40-talet och över konflikten mellan de rika och de fattiga som den överväldigande nummer ett. Det var mer än dubbelt så mycket som könskonflikten på andra plats.

Det finns också skillnader i uppfattning mellan män och kvinnor. Även om båda könen rankade första platsen som rika och fattiga och andraplatsen som kön, var klyftan mellan första och andra platsen för män bara 2,4 procentenheter. Detta innebär att de ser könskonflikter mer allvarligt än kvinnor.

Choi Jun-young, en expert på Yulchon Advokatbyrå, sade: ”Konflikter uppträder i reaktionerna från dem som anser sig vara offer eller de svaga. När man tittar på orsakerna till könskonflikten har kvinnor en högre utbildningsnivå och högre medvetenhet om jämställdhet och har en stark känsla av “Jag tål inte det längre”. Å andra sidan, ur människors synvinkel, kan de ha en känsla av utsatthet eftersom bromsarna placerades på deras överlägsna position, vilket tidigare var ansett för givet. Sympatien mellan de två sidorna minskar, argumentet blir starkare och konflikten intensifieras. ”

Vad är anledningen till att tonåringar och 20-talet, män upplever “könskonflikt” mer allvarligt? I detta avseende förklarade Choi: “Män i tonåren och 20-talet upplevde eller åtnjöt inga fördelar som män under sina skoldagar, men de förstår inte varför det bör finnas fördelar eller omtanke för kvinnor.”

Å andra sidan, när man tittade på positionen för 1020 kvinnor, växte män och kvinnor på lika villkor under skoldagarna, och kvinnor hade överhanden i olika tester, högre utbildning och sysselsättning. Vi står emellertid inför verkligheten att jämställdhet inte äger rum i samhället. Choi analyserade “Medvetenheten om förbittring eller motstånd mot denna punkt fördjupar könskonflikten.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다